Cryptocurrency

Handelen in cryptocurrency

In recente jaren is de wereld van het beleggen uitgebreid met het handelen in cryptocurrency. Dit wordt nog altijd steeds populairder. Daardoor willen meer en meer mensen zich hierin gaan verdiepen. Het kan immers voor iedereen interessant zijn om in de digitale munten te stappen en er succes mee te boeken. Wanneer je echter totaal geen idee hebt hoe dit werkt en hoe je dit aan moet pakken, dan kan je het beste bij het begin beginnen en leren wat een cryptocurrency eigenlijk is en hoe je hierin met succes kunt beleggen als particulier. Er is veel mogelijk op dit gebied.

cryptocurrency kopen

Wat is een cryptocurrency?

Het is in de eerste plaats belangrijk om te weten wat een cryptocurrency eigenlijk is. Dit is een digitale betaalvorm. Het is ooit uitgevonden in Japan om op die manier voor een stabiele vorm van betalen te ontwikkelen die niet afhankelijk is van bijvoorbeeld banken en andere tussenpersonen. Het is de bedoeling dat er een netwerk ontstaat waarbinnen betalingen kunnen worden gedaan. Het is veilig en snel en wanneer er bijvoorbeeld problemen bij een bank zijn, dan hebben de cryptocurrencies hier geen last van. Dit maakt het veilig en anoniem voor de gebruikers op het netwerk. Daardoor werd het snel populair.

Veel verschillende soorten

Wat belangrijk is om te begrijpen is dat er niet één cryptocurrency is. Er zijn heel veel verschillende vormen en er komen er nog steeds veel bij. De bekendste is waarschijnlijk Bitcoin. Dit was dan ook de basis van deze vorm. Intussen zijn er ook heel veel andere vormen van cryptocurrency bij gekomen. Sommigen zijn een afsplitsing van de originele Bitcoin. Anderen zijn geheel nieuw. Een aantal van deze digitale valuta’s is zeer interessant om als investering te zien. Daarom is beleggen in cryptocurrency momenteel ook zo populair. Kennis van de verschillende soorten is dan wel een belangrijke voorwaarde om succes te kunnen hebben.

Handelen in de digitale munten

Doordat de digitale munten nog zeer nieuw zijn, is het ook zo interessant om ermee aan de slag te gaan. Er is immers nog veel onduidelijkheid over de toekomst van de cryptocurrencies. Dit maakt het ook zo interessant om erin te investeren. Bitcoin is bijvoorbeeld een digitale munt waarvan de koers al zeer hoog is opgelopen. Ook Ether, afgekort van Ethereum, is al flink aan het stijgen. Wanneer daadwerkelijk blijkt dat de digitale munten in de toekomst worden wat ervan verwacht wordt, dan heb je dus een goede deal gesloten. Op dit moment is het daardoor erg gewild.

Speculeren op de beweging

Op dit moment is de handel in cryptocurrency dus in sterke mate gebaseerd op speculeren. Anders dan in veel andere markten is er bijvoorbeeld nog niet heel veel informatie te vergaren. Daardoor komt het vooral aan op je eigen inzicht. Je moet de keuze die je maakt baseren op wat je verwacht dat er gaat gebeuren. Ga je nu verkopen omdat je denkt dat er binnenkort een daling waarneembaar zal zijn? Of ga je nu juist investeren omdat je denkt dat er kans is dat er flinke stijging zal gaan plaatsvinden. Dit kan bovendien per digitale munt variëren.

Alles online

Een groot voordeel van het handelen in cryptocurrency is dat het online gebeurt. Omdat je te maken hebt met digitale munten is er geen fysiek product. Bovendien is er nog niets op de beurzen te doen met betrekking tot cryptocurrency. Wanneer je dus met deze investeringen aan de slag wilt, dan zal je dus ook een account moeten openen bij een online broker. Dit kan je het beste doen op deze website. Een vergelijking maken tussen de verschillende online brokers zorgt ervoor dat je zekerheid hebt over de kwaliteiten van de specifieke handelaar.

Eerst oefenen

Een belangrijke kwaliteit van een online broker is bijvoorbeeld de mogelijkheid om eerst met een demo-account te werken. Het handelen in cryptocurrency is immers geheel nieuw voor veel mensen. Je wilt hier natuurlijke eerst wat vaardigheid in opdoen voor je je geld durft in te zetten. Wanneer je een goede broker hebt gevonden, dan zal je vaak merken dat je eerst een tijdje kunt proberen. Zo kan je bijvoorbeeld dus beginnersfouten maken zonder dat dit je direct geld kost. Wat je leert kan je vervolgens meenemen wanneer je echt aan de slag gaat. Let hierop als je een broker gaat kiezen.

Oefenen met een oefenaccount

Koersstijging om winst te maken

Er zijn verschillende manieren om winst te maken met cryptocurrency. In de eerste plaats is dat natuurlijk als de koers stijgt. Dit is heel simpel. Je koopt voor een bepaald bedrag aan cryptocurrency. Je speculeert erop dat de waarde omhooggaat. In sommige gevallen kan dit al binnen enkele uren het geval zijn. Dan verkoop je weer en het verschil tussen je aankoopprijs en je verkoopprijs is je winst. Dit kan ook goed werken als optie op de lange termijn. Er zijn een flink aantal mensen miljonair geworden op deze manier. Dit kan ook in de toekomst zo zijn.

Speculeren op een koersdaling

Je kunt ook geld verdienen wanneer je juist speculeert op een koersdaling van de cryptocurrency. Dit komt omdat je niet de cryptocurrency zelf koopt in zo’n geval. Wat je namelijk doet is virtueel handelen. Je geeft aan dat je geld inzet op een daling. Wanneer dit dus ook het geval is, dan heb je gewonnen, ook al staat de koers er slechter voor dan toen je begon. Het verschil zorgt ervoor dat je er met een goed bedrag vandoor gaat. Dit kan in het begin best lastig zijn om te begrijpen, maar het kan wel winst opleveren.

Aan de slag gaan

Wanneer je inzicht hebt in de manier waarop de handel in cryptocurrency werkt, kan je aan de slag gaan. Dit geldt zeker wanneer je eerst een periode met een demo-account aan de slag bent gegaan. Je hebt dan immers ervaring opgedaan. Je kunt nu zelf strategieën gaan toepassen en gaan speculeren op de stijging of daling van de prijs. Wanneer je dit goed doet, dan kan je al snel flinke rendementen op je investeringen bereiken. De wereld van de cryptocurrency beweegt immers behoorlijk snel. Daardoor kunnen er flinke pieken ontstaan waar je gebruik van kunt maken.

Oefenen met een oefenaccount

loading icon