Beleggen in Crypto

In recente jaren is de wereld van het beleggen uitgebreid met het handelen in cryptocurrency. Dit wordt nog altijd steeds populairder. Daardoor willen meer en meer mensen zich hierin gaan verdiepen. Het kan immers voor iedereen interessant zijn om te beleggen in crypto en er succes mee te boeken.

Wanneer je echter totaal geen idee hebt hoe crypto kopen werkt en hoe je dit aan moet pakken, dan kan je het beste bij het begin beginnen en leren wat een cryptocurrency eigenlijk is en hoe je hierin met succes kunt beleggen als particulier. Er is veel mogelijk op dit gebied.

cryptocurrency kopen

Beste Crypto Brokers

Beste Crypto Exchange
Meer dan 175 digitale valuta
 • Slechts €0,25 per transactie
 • Perfect om te beginnen met beleggen
stars
4.5 / 5
Bitpanda
Bitpanda
Handel in 57 Cryptomunten
Betalen via iDEAL mogelijk
 • Perfect voor beginners & experts
stars
4.8 / 5
Binance
Binance
Handel in 358 Cryptomunten
Slechts 0,1% transactiekosten
 • Zeer goed platform voor de ervaren trader
stars
4.7 / 5
Blox
Blox
Eerste €10 krijg je van Blox
Betalen via iDEAL mogelijk
 • Makkelijk crypto kopen voor beginners
stars
4.8 / 5

Crypto kopen in Nederland

Als je van plan bent om crypto te kopen is het belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen om bijvoorbeeld uit te zoeken welke crypto je wilt kopen. Stop nooit zomaar geld in een cryptomunt op basis van influencers of berichten op internet.

Doe altijd zelf onderzoek naar de cryptomunt en de techniek erachter, het doel van de crypto etc. Je moet namelijk altijd weten waarin je investeert. Daarnaast moet je altijd alleen crypto kopen met geld dat je daadwerkelijk kunt missen. Crypto’s kunnen namelijk erg volatiel zijn en daardoor dus ook sterk in waarde dalen. Probeer niet in paniek te raken bij grote prijsschommelingen, vooral niet wanneer je wilt beleggen in crypto voor de langere termijn.

Er zijn verschillende manieren en platformen waar je tegenwoordig kunt beleggen in crypto en waar crypto kopen mogelijk is. Wij proberen je door middel van dit artikel wat wegwijs te maken in de wereld van de crypto’s en gaan in op veel gestelde vragen als “waar koop je crypto?” en “welke crypto moet je kopen?”.

Wat is crypto eigenlijk?

Het is in de eerste plaats belangrijk om te weten wat een cryptocurrency eigenlijk is. Dit is een digitale betaalvorm. Het is ooit uitgevonden om op die manier voor een stabiele vorm van betalen te ontwikkelen die niet afhankelijk is van bijvoorbeeld banken en andere tussenpersonen.

Het is de bedoeling dat er een netwerk ontstaat waarbinnen betalingen kunnen worden gedaan. Het is veilig en snel en wanneer er bijvoorbeeld problemen bij een bank zijn, dan hebben de cryptocurrencies hier geen last van. Dit maakt het veilig en anoniem voor de gebruikers op het netwerk. Daardoor wonnen crypto’s als snel aan populariteit.

Tegenwoordig gaat crypto veel verder dan alleen als betaalmiddel. Er worden continu nieuwe toepassingen van de blockchain ontwikkelt en de bedrijven hierachter halen geld op door middel van het uitgeven van cryptomunten. Op deze manier heeft het wel wat weg van aandelen.

waar crypto kopen

Waar crypto kopen?

Door de jaren heen heeft crypto enorm aan populariteit gewonnen, dit was ook terug te zien in de prijsstijgingen op de cryptomarkten. Door deze populariteit is het kopen van crypto ook een stuk eenvoudiger geworden en tevens op veel meer platformen te kopen.

Deze platformen ook wel exchanges genaamd zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er exchanges die het zeer eenvoudig maken, en dus geschikt zijn voor de onervaren belegger. Maar natuurlijk zijn er ook zeer uitgebreide exchanges waar daytraders over alle tools beschikken die zij nodig hebben.

Het is natuurlijk aan te raden om onderzoek te doen naar waar crypto kopen veilig en betrouwbaar is. Alle exchanges die wij op deze pagina aanraden zijn door ons getest en 100% veilig en betrouwbaar. Daarnaast zijn dit ook allemaal exchanges waar je de crypto ook daadwerkelijk bezit na je aankoop. En je kunt deze dus naar je eigen wallet versturen bijvoorbeeld.

Je kunt natuurlijk op ons vooronderzoek vertrouwen of zelf op zoek gaan naar een platform dat bij jou past. Wanneer dit je voorkeur heeft dan zou je het onderstaande stappenplan kunnen volgen om een website te vinden waar je crypto kunt kopen.

1

Beschikbaarheid

Doe onderzoek naar de exchanges die beschikbaar zijn in Nederland of het land waar je woonachtig bent en check of er geen beperkingen zijn een crypto aankoop lastig maken. In onze toplijst voor crypto kopen Nederland staan natuurlijk alleen sites die ook echt beschikbaar zijn hier.

2

Betaalmogelijkheden

Er zijn veel aanbieders die verschillende methodes van betaling aanbieden. Dit is belangrijk om uit te zoeken, want niet iedere exchange biedt bijvoorbeeld iDEAL als betaalmethode aan. Voor veel Nederlanders is iDEAL het belangrijkste wanneer zij crypto kopen.

3

Veiligheid

Als een exchange niet voldoet aan goede veiligheidseisen dan zou het theoretisch mogelijk zijn dat je je crypto’s kunt verliezen. Het is in het verleden wel eens voorgekomen dat hackers een exchange gehackt hebben om ervandoor te gaan met een berg aan bitcoin. Zulke hacks zijn natuurlijk zeer zeldzaam maar helaas niet onmogelijk. Koop daarom altijd alleen crypto bij bekende en goed aangeschreven sites.

4

Transactiekosten

Deze kosten kunnen sterk verschillen per aanbieder. Zo zijn er exchanges waar het kopen van crypto mogelijk is tegen zeer lage transactiekosten, maar sommige aanbieders hanteren andere verdienmodellen waardoor deze kosten ook hoger kunnen uitvallen. Vooral de kosten om de crypto van de exchange af te halen kan soms geld kosten. Goed om altijd even uit te zoeken voordat je gaat beleggen in crypto.

5

Aanbod

Welke crypto kopen? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen want niet iedere exchange biedt hetzelfde aantal cryptomunten aan. Binance is een van de grootste ter wereld en biedt meer dan 200 crypto’s aan terwijl andere platforms als Blox het houden bij 20-30 cryptomunten.

Onze favoriete exchanges

We zullen hierin kort in gaan op onze favoriete exchanges waar crypto kopen eenvoudig, snel en betrouwbaar is. Deze 4 websites zijn ook al redelijk bekend in Nederland vanwege de vele marketinguitingen op internet en tv en ondertussen al bekende namen als het gaat om beleggen in crypto.

Blox - perfect voor beginners die willen beleggen in cryptomunten

Dit is een exchange van Nederlandse bodem en naar onze mening een van de betere exchanges waar crypto kopen zeer eenvoudig is. Je kunt hier ongeveer 50 verschillende crypto currencies kopen en verkopen via de eigen app van Blox.

In deze app is het ook mogelijk om je crypto munten te bewaren in een cold storage. Dit betekend dat je crypto’s volledig veilig zijn en nooit gestolen kunnen worden via hacks. Omdat deze wallet in de app zit heb je dus geen aparte wallet nodig, uiteraard staat het je vrij om je crypto’s alsnog in je eigen wallet op te slaan.

Wat je vaak ziet bij exchanges als Blox is dat het verdienmodel het wat duurder maakt. Er wordt namelijk geprobeerd om het crypto kopen zo makkelijk mogelijk te maken waardoor je wellicht een iets te hoge aankoopprijs betaalt. Maar voor de absolute beginners is dit niet erg, omdat het allemaal zo eenvoudig is gehouden.

Pros
 • Crypto kopen met iDEAL is mogelijk
 • Zeer eenvoudig te gebruiken
 • Lage transactiekosten 0,25%
 • Geen aparte wallet nodig
Cons
 • Relatief hoge transactiekosten van 1%
Bitvavo - een van de beste crypto exchanges in Nederland

Onze ervaring met Bitvavo is echt heel positief. In principe konden we geen negatieve punten ontdekken tijdens onze test en ze zouden van ons dan ook de volledige 10 punten krijgen.

Het aanbod aan cryptomunten dat je kunt kopen via het platform is uitstekend. Zo zijn er meer dan 150 coins te vinden waaronder hele populaire coins als dogecoin, ethereum en ripple.

Op het platform kun je kiezen voor twee weergaves, een is gericht op de onervaren belegger en de andere is een stuk geavanceerder.

Erg fijn is ook dat de klantenservice volledig in het Nederlands is. Dit komt mede omdat dit ook van origine een Nederlands bedrijf is. Iets om trots op te zijn!

Pros
 • Eigen app beschikbaar
 • iDEAL als betaalmethode
 • Ook voor meer ervaren traders
 • Fijne ingebouwde wallet
Cons
 • Geen

Veel verschillende soorten

Wat belangrijk is om te begrijpen is dat er niet één cryptocurrency is. Er zijn heel veel verschillende vormen en er komen er nog steeds veel bij. De bekendste is waarschijnlijk Bitcoin. Dit was dan ook de basis van deze vorm. Intussen zijn er ook heel veel andere vormen van cryptocurrency bij gekomen.

Sommigen zijn een afsplitsing van de originele Bitcoin. Anderen zijn geheel nieuw. Een aantal van deze digitale valuta’s is zeer interessant om als investering te zien. Daarom is beleggen in cryptocurrency momenteel ook zo populair. Kennis van de verschillende soorten is dan wel een belangrijke voorwaarde om succes te kunnen hebben.

Beleggen in crypto munten

Doordat cryptomunten nog redelijk nieuw zijn, is het ook zo interessant om ermee aan de slag te gaan. Er zijn momenteel steeds hogere verwachtingen over de toekomst van de cryptocurrencies. Dit maakt het ook zo interessant om erin te investeren. Bitcoin is bijvoorbeeld een digitale munt waarvan de koers al zeer hoog is opgelopen.beleggen in crypto

Ook Ether, afgekort van Ethereum, is al flink gestegen de afgelopen jaren. Wanneer daadwerkelijk blijkt dat de digitale munten in de toekomst worden wat ervan verwacht wordt, dan heb je dus een goede belegging gedaan. Vanwege deze hoge stijgingen en hoge verwachtingen wordt het dan ook steeds populairder om te beleggen in crypto munten.

Speculeren op de beweging

Op dit moment is de handel in cryptocurrency dus in sterke mate gebaseerd op speculeren. Anders dan in veel andere markten is er bijvoorbeeld nog niet heel veel informatie te vergaren. Daardoor komt het vooral aan op je eigen inzicht. Je moet de keuze die je maakt baseren op wat je verwacht dat er gaat gebeuren.

Ga je nu verkopen omdat je denkt dat er binnenkort een daling waarneembaar zal zijn? Of ga je nu juist investeren omdat je denkt dat er kans is dat er flinke stijging zal gaan plaatsvinden. Dit kan bovendien per digitale munt variëren.

Alles online

Een groot voordeel van het handelen in cryptocurrency is dat het online gebeurt. Omdat je te maken hebt met digitale munten is er geen fysiek product. Bovendien is er nog niets op de beurzen te doen met betrekking tot cryptocurrency.

Wanneer je dus met deze investeringen aan de slag wilt, dan zal je dus ook een account moeten openen bij een online broker. Dit kan je het beste doen op deze website. Een vergelijking maken tussen de verschillende online brokers zorgt ervoor dat je zekerheid hebt over de kwaliteiten van de specifieke handelaar.

Eerst oefenen

Een belangrijke kwaliteit van een online broker is bijvoorbeeld de mogelijkheid om eerst met een demo-account te werken. Het beleggen in crypto munten is immers geheel nieuw voor veel mensen. Je wilt hier natuurlijke eerst wat vaardigheid in opdoen voor je je geld durft in te zetten. Wanneer je een goede broker hebt gevonden, dan zal je vaak merken dat je eerst een tijdje kunt proberen.

Zo kan je bijvoorbeeld dus beginnersfouten maken zonder dat dit je direct geld kost. Wat je leert kan je vervolgens meenemen wanneer je echt aan de slag gaat. Let hierop als je een broker gaat kiezen.

Crypto kopen om te handelen

Er zijn verschillende manieren om winst te maken met cryptocurrency. In de eerste plaats is dat natuurlijk als de koers stijgt. Dit is heel simpel. Je koopt voor een bepaald bedrag aan cryptocurrency. Je speculeert erop dat de waarde omhooggaat.

In sommige gevallen kan dit al binnen enkele uren het geval zijn. Dan verkoop je weer en het verschil tussen je aankoopprijs en je verkoopprijs is je winst. Dit kan ook goed werken als optie op de lange termijn. Er zijn een flink aantal mensen miljonair geworden op deze manier. Dit kan ook in de toekomst zo zijn.

Speculeren op een koersdaling

Je kunt ook geld verdienen wanneer je juist speculeert op een koersdaling van de cryptocurrency. Dit komt omdat je niet de cryptocurrency zelf koopt in zo’n geval. Wat je namelijk doet is virtueel handelen. Je geeft aan dat je geld inzet op een daling.

Wanneer dit dus ook het geval is, dan heb je gewonnen, ook al staat de koers er slechter voor dan toen je begon. Het verschil zorgt ervoor dat je er met een goed bedrag vandoor gaat. Dit kan in het begin best lastig zijn om te begrijpen, maar het kan wel winst opleveren.

Veel gestelde vragen

Crypto kopen met iDEAL is dat mogelijk?

Dit is zeker mogelijk, er zijn voldoende exchanges die iDEAL als betaalmethode aanbieden waardoor het zeer eenvoudig is om crypto’s te kopen. Let altijd even op dat je checkt of iDEAL wel beschikbaar is want dit is dus niet overal zo.

Waar crypto kopen op een veilige manier?

Doe altijd goed onderzoek voordat je ergens besluit om cryptocurrency te kopen. De exchanges in onze lijst zijn 100% veilig en door ons getest. Bij deze sites kun je dus met een gerust hart geld spenderen aan crypto’s.

Wat zijn de voordelen van het beleggen in crypto?

Het grootste voordeel is natuurlijk dat crypto’s enorm veel potentie hebben als lange termijn investering. In de afgelopen jaren zijn er al enorme prijsstijgingen geweest, je kunt er dus leuke winsten mee behalen.

Wat is een crypto wallet?

Als je cryptocurrency hebt gekocht en wilt gebruiken dan heb je een wallet nodig om deze in te bewaren. Dit is een soort digitale portemonnee waar je crypto’s dus inzitten en veilig zijn.

Door het gebruiken van een externe wallet hoef je je crypto’s nooit te bewaren op de exchange zelf.