Nederlandse spelers geaccepteerd Nederlandse spelers geaccepteerd

DEGIRO Review

stars
5 / 5

DEGIRO is een Nederlandse broker die in 2008 is opgericht en meerdere malen werd verkozen tot Beste Online Broker van Nederland.

Degiro Overzicht
Websitewww.degiro.nl
BetaalmethodenBank transfer, iDEAL
TalenDutch

DEGIRO Introductie

DEGIRO is een Nederlandse broker die in 2008 door een team van vijf voormalige medewerkers van BinckBank is opgericht. In de eerste vijf jaar van haar bestaan richtte ze zich exclusief op professionele partijen. Hier kwam in 2013 verandering in toen particuliere beleggers ook toegang kregen tot de broker.

Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam biedt DEGIRO een platform aan waar meer dan 2 miljoen beleggers uit 18 Europese landen gebruik van maken, waarmee zij op dit moment een marktleider in Nederland en een van de grootste brokers van Europa is.

Sinds 2020 zijn ze gefuseerd met het Duitse bedrijf flatex wat al sinds 1999 bestaat en in het bezit is van een Duitse bankvergunning.

Achtergrond DEGIRO

Sinds de oprichting in 2008 heeft DEGIRO een flinke groei gemaakt: de broker heeft op dit moment meer dan 2 miljoen actieve beleggers en staat flatexDEGIRO op dit moment in de lijst van de 160 grootste beursgenoteerde bedrijven in Duitsland. Daarnaast heeft zij maar liefst 66 internationale awards weten te winnen, waaronder de Cashcow Award voor de Beste Online Broker van Nederland van 2016 tot en met 2019.

Met zo’n grote groep aan actieve beleggers wordt de broker natuurlijk regelmatig gecontroleerd op haar betrouwbaarheid. In Duitsland wordt flatexDEGIRO door de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin) geïnspecteerd, en in Nederland wordt de broker door de De Nederlandsche Bank (DNB) op integriteitstoezicht en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor gedragstoezicht gecheckt. Ook is flatexDEGIRO in het bezit van een vergunning waarmee zij als belegging ondernemer kunnen functioneren.

Voordelen DEGIRO
 • Broker van Nederlandse bodem
 • Lage servicekosten
 • Diverse handels opties
 • Leider in de Nederlandse markt
 • Klantenservice in het Nederlands
Nadelen
 • Enkel contact via e-mail en telefoon
 • Stortingen alleen via iDEAL en handmatige bankoverschrijving
degiro review

Hoe kun je geld storten

De meest gebruikte manier om geld op jouw DEGIRO-account te storten, is via iDEAL. Wat hierbij erg fijn is, is dat het geld na de storting direct op jouw account komt te staan. Hierdoor kan je het meteen gebruiken voor het kopen van ETF’s, aandelen of een van de andere producten. Tevens is het goed om te weten dat je bij het overmaken van geld met iDEAL dit alleen mogelijk is via een gekoppelde rekening. De maximale hoeveelheid die je via op jouw account kunt storten, is momenteel €50.000.

Er is nog één andere optie voor het storten van geld, en dat is via een ouderwetse bankoverschrijving. Dit doe je door het geld over te boeken naar flatexDEGIRO bank AG (Frankfurt). Het nadeel van deze methode t.o.v. het gebruik van iDEAL is dat de verwerking van een bankoverschrijving gemiddeld zo’n 3 dagen in beslag zal nemen.

Geld opnemen

Bij het behalen van een aantrekkelijk rendement, wil je natuurlijk dat het laten uitbetalen van dit bedrag zou eenvoudig en spoedig mogelijk gebeurd. Gelukkig heeft DEGIRO hier goed over nagedacht en is het opnemen van jouw rendement een fluitje van een cent.

Bankrekening koppelen

Voor het opnemen van een bedrag zal je eerst jouw bankrekening aan jouw account moeten koppelen. Aangezien je dit ook al voor het storten van geld hebt moeten doen, is dit dus waarschijnlijk al geregeld. Als je nu met jouw account inlogt op de website, kan je rechtsboven op ‘Geld in-en uitboeken’ klikken om de uitbetaling te starten. Vul hier vervolgens het bedrag aan euro’s in dat je wilt terugstorten op jouw bankrekening.

Een gemiddelde uitbetaling staat gemiddeld tussen de 1 en 3 werkdagen op je rekening, en wordt de volgende werkdag in behandeling genomen als je het voor 22:30 opneemt. Het uitbetaalde bedrag zal afkomstig zijn van een Duits IBAN rekeningnummer.

Onthoud hierbij wel dat DEGIRO enkel op werkdagen betaalopdrachten verwerkt. Als je dus besluit om in het weekend een bedrag op te nemen, dan zal deze pas de maandag daarop worden opgepakt en kan de verwerking dan nog 1 tot 3 werkdagen duren.

Welke producten biedt DEGIRO aan?

Natuurlijk is één van de belangrijkste onderdelen van deze DEGIRO review het aanbod van producten waarin klanten kunnen handelen, en dat zijn er bij DEGIRO een hoop. Na het aanmaken van jouw account heb je toegang tot beurzen verdeeld over 30 verschillende landen. Dit zijn vooral Europese beurzen aangezien DEGIRO ook een Europese broker is. Naast de Europese markt kan je ook beleggen in beurzen die in China, Tokyo, Singapore, Australië en de Verenigde Staten zijn gevestigd.

Hieronder gaan we in deze Degiro review dieper in op de verschillende producten die DEGIRO te bieden heeft:

Aandelen

Veel klanten zullen DEGIRO gebruiken voor het beleggen in aandelen, en wat dat betreft is de keuze erg uitgebreid. Aandelen zijn verspreid over 50 beurzen uit meer dan 30 landen over de wereld. Dus of je nou aandelen wilt kopen in Tesla, Samsung of juist iets totaal anders: DEGIRO heeft het in huis. Op dit moment zijn de 3 populairste aandelen Tesla, NIO en Apple.

ETF’s

Naast aandelen zijn ook ETF’s een erg populaire vorm van beleggen bij gebruikers van DEGIRO. Dit is een fonds dat een grondstof, index, obligatie of een combinatie van producten bijhoudt.

Omdat je investering bij het beleggen in een ETF wordt verspreid, zorgt dit voor minder risico dan bijvoorbeeld beleggen in aandelen. Net als bij aandelen is het aanbod aan diverse ETF’s ook erg ruim, met meer dan 19 beurzen om uit te kiezen.

Een groot pluspunt van het beleggen in ETF’s bij DEGIRO is dat klanten bij het platform toegang hebben tot de DEGIRO ETF Kernselectie. Dit is een unieke lijst van ruim 200 ETF’s die alleen DEGIRO aanbiedt. Bij het investeren in een ETF uit de Kernselectie hoef je daarnaast geen transactiekosten hierover te betalen.

Obligaties

Een andere, betrekkelijk veilige vorm van beleggen, is het investeren in obligaties. Dit is een beleggingsproduct waarmee jouw investering wordt uitgeleend aan en weer geïnvesteerd door een externe partij. Klanten van DEGIRO die beleggen in obligaties krijgen hiervoor rente over hun investering uitbetaald.

De handel in obligaties zorgt daarnaast voor diversificatie in jouw beleggingsportfolio. Uiteraard maakt DEGIRO het ook mogelijk om obligaties aan te schaffen.

De meest geliefde obligaties onder gebruikers van DEGIRO zijn:

 • NEDER5,5% 15JAN28;
 • NEDER7,5% 15JAN23;
 • OAT4,25% 25OCT23.

Beleggingsfondsen

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om bij DEGIRO te investeren in beleggingsfondsen. Net als bij obligaties is het kopen van beleggingsfondsen een eenvoudige manier op jouw DEGIRO-portefeuille te spreiden. De bekende fondshuizen zoals Blackrock, BNP Paribas, Fidelity en Nationale Nederlanden zijn natuurlijk allemaal beschikbaar bij DEGIRO.

Soorten accounts op het platform

Voor het handelen bij DEGIRO zijn er vier soorten accounts waaruit gebruikers kunnen kiezen:

 1. Basic;
 2. Active;
 3. Trader;
 4. Day Trader.

Het grootste verschil hier tussen is het toenemende aantal handelsmogelijkheden maar ook risico dat van het Basic-account oploopt tot het Day Trader-account.

Basic & Active account

Met een Basic-account heb je al toegang tot (bijna) alle producten, m.u.v. debet geld, debet effecten en derivaten. Kies je voor een Active-account, dan zijn deze producten wel toegankelijk en krijg je daarnaast de mogelijkheid om te handelen met de Debet Geld dienst’.

Dit geld, wat je in principe leent van DEGIRO, heeft een waarde van 33% over de aandelen, obligaties en beleggingsfondsen binnen het ‘giraal tegoed’ van een klant. DEGIRO financiert bij het handelen in effecten een maximum van 50% van de eigen inleg.

Traderaccount

Voor ervaren beleggers is een Trader-account aan te raden, waarmee je 70% over beleggingsfondsen en aandelen, en 80% over obligaties kunt inzetten met Debet Geld. Voor de handel in Debet Effecten is er geen specifiek limiet waar je je aan moet houden, maar is er wel een beperking in dat de netto liquiditeitswaarde altijd meer waard moet zijn dan het risico.

Daytrader-accounts

Tenslotte is er voor de meest fanatieke beleggers dan nog de Day Trader-account, waarmee zij tussen 8:00 en 21:30 met andere limieten kunnen handelen. Hierdoor biedt dit account de meest onbegrensde vorm van handelen, maar raden we een Day Trader-account écht alleen aan voor zeer ervaren beleggers die weten waar zij mee bezig zijn.

Hoe is de klantenservice bij DEGIRO?

De kwaliteit van de klantenservice van een broker is minstens net zo belangrijk als de verschillende beleggingsproducten of ondersteunde betaalmethodes. Wat DEGIRO op dit gebied een voordeel over de concurrentie geeft, is het feit dat het een Nederlands bedrijf is en daardoor over een Nederlandstalige klantenservice beschikt. Nederlandse klanten die dus beperkt of geen Engels spreken, kunnen alsnog zonder problemen communiceren met een medewerker.

Tenslotte biedt DeGiro ook het zogenaamde Helpcentrum aan, waar gebruikers een grote hoeveelheid antwoorden op veelgestelde vragen kunnen vinden. Deze antwoorden zijn onderverdeeld in categorieën als Account en persoonlijke gegevens, Tarieven, Geld Overboeken, en nog veel meer.

KlantcontactContactgegevensWanneerTaal
Telefonisch+31 20 53 53 49608:00 - 17:30Nederlandstalig
Telefonisch+31 20 26 13 07217:30 - 22:00Engelstalig
Mailcontact[email protected]Zo spoedig mogelijk reactieNederlandstalig

Kan ik veilig handelen bij DEGIRO?

Een vraag die voor veel nieuwe beleggers natuurlijk erg belangrijk is, is: kan ik veilig handelen bij DEGIRO? De veiligheid van een broker is dan ook iets waar wij veel aandacht besteden, en in onze Degiro review zo volledig mogelijk proberen te beantwoorden.

Om een kort antwoord te geven op de vraag: ja, DEGIRO is absoluut een veilig handelsplatform. Zo is DEGIRO geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB) en wordt zij gecontroleerd door de Duitse toezichthouder Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin). Dit betekent dat DEGIRO zich aan strikte verplichtingen en voorschriften moet houden, en dit geregeld wordt gecheckt door middel van inspecties.

Sommige beleggers hechten veel waarde aan de KVK-registratie van een onderneming, dus hebben wij dit ook even nagelopen. Het registratienummer van DEGIRO is 82510245 en, zoals verwacht, staan hier ook alle contactgegevens netjes beschreven.

Betrouwbaarheid

Daarnaast wordt DEGIRO momenteel door meer dan 1 miljoen particulieren gebruikt voor investeringen. We zochten op het internet naar ervaringen van gebruikers. DEGIRO heeft maar liefst meer dan 3000 beoordelingen op Trustpilot, met een algemene beoordeling van 3,7 uit 5 sterren. Dit is een indrukwekkende score, en de meeste mensen hebben goede dingen te zeggen over de broker.

Veiligheid

Daarnaast kun je met iDEAL snel geld storten op jouw account en beschikt DEGIRO over een SSL-certificaat. Tenslotte biedt DEGIRO een diepgaande “Beleggersacademie” waar nieuwe investeerders meer kunnen leren over de wereld van beleggen. Dit voorkomt dat zij veelgemaakte fouten maken waar beginnende beleggers meestal tegenaan lopen.

Er zijn, in een notendop, dus genoeg redenen om te concluderen dat DEGIRO een veilig handelsplatform is.

DEGIRO Review conclusie

Zoals je weet, helpen we onze lezers bij het selecteren van de beste producten en diensten op het gebied van beleggen. In onze conclusie kan je lezen over onze ondervindingen met DEGIRO als broker.

DEGIRO review: Dit platform is de enige keuze als je op zoek bent naar de beste broker van Nederland. Met het handelsplatform kun je gewoon niet fout gaan, of je nu een doorgewinterde daytrader bent of een beginnende belegger.

DEGIRO biedt betaalbare handelskosten in vergelijking met andere brokers. Bovendien krijg je toegang tot meer dan 200 verschillende ETF’s zonder transactiekosten dankzij de ETF Kernselectie. Geen enkele andere broker heeft zoiets; dit is exclusief bij DEGIRO beschikbaar. Deze broker heeft daardoor buitengewone tarieven.

De kosten zijn niet het enige argument om hier te gaan beleggen. Voor doorgewinterde handelaren die geregeld technische analyses uitvoeren, is beleggen in DEGIRO een verstandige keuze. Je kunt handelen in opties en futures en er zijn nog veel meer uitstekende beleggingsproducten beschikbaar.

Daarnaast is het een gebruiksvriendelijk platform waar je erg eenvoudig kunt beginnen met beleggen. Het is ook betrouwbaar en veilig. Zo houden de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank er allebei toezicht op. Dit houdt in dat ze, om in bedrijf te blijven, strenge inspecties moeten doorstaan.

Concluderend biedt DEGIRO dus handel in aandelen, ETF’s, futures en opties en nog veel meer tegen scherp concurrerende prijzen.

Veelgestelde vragen over DEGIRO review

We hebben een hoop onderwerpen behandeld in deze DEGIRO review en hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je beantwoord.

Waarom is DEGIRO zo goedkoop?

Ze hebben de nodige moderne verbeteringen doorgevoerd in hun processen en platform waardoor erg gewerkt kan worden met erg lage kosten. Dit kan vervolgens worden doorberekend aan de klanten die hiervan profiteren. Dit is dan ook het grote voordeel van handelen bij DEGIRO.

Is beleggen via DEGIRO veilig?

Ja! Ze worden continue gecontroleerd en moeten aan zeer strenge regelgeving voldoen. Daarnaast loop je zelfs geen enkel risico wanneer het bedrijf failliet zou gaan omdat alle beleggingen worden aangehouden in een apart ‘bedrijf’ waardoor ze altijd van jullie zullen blijven.

Wat kost beleggen bij DEGIRO?

Het openen en houden van een beleggingsrekening is volledig gratis. Wat betreft de kosten van het handelen worden er zeer lage servicekosten in rekening gebracht. Een volledig overzicht van deze kosten kun je vinden op tarievenpagina op de website.

Nieuwe ervaringen van DEGIRO Review

1 bezoekers hebben
DEGIRO Review
beoordeelt met een gemiddelde beoordeling van: 5 van 5

Erg tevreden, gebruik in principe alleen maar de iPhone app om af en toe wat te kopen en verkopen. Werkt fantastisch, zou vooral nergens aan gaan kijken en gewoon hier een account maken.

DEGIRO Review
1

Beoordeling achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd