Nederlandse spelers geaccepteerd Nederlandse spelers geaccepteerd

Bitvavo Review

stars
4.5 / 5

Bitvavo is Nederlands beste en meest betrouwbare exchange als het gaat om handelen in crypto. Absoluut een aanrader wat ons betreft.

Bitvavo Overzicht
Websitewww.bitvavo.com
BetaalmethodenBank transfer, Giropay, iDEAL, Sofort
TalenEnglish, Spanish, French, Dutch, German, Italian

Bitvavo introductie

Bitvavo is een Nederlands exchange en crypto broker gevestigd in Amsterdam. Het handelsplatform is erg gebruiksvriendelijk waardoor zelfs complete leken op het gebied van cryptovaluta dit hier kunnen kopen of verkopen. Tevens zorgt Bitvavo ervoor dat alle handelskosten en bijkomende kosten 100% transparant zijn voor alle beleggers. Het aanbod aan cryptovaluta bestaat uit maar liefst 175 verschillende soorten.

In deze Bitavo review hebben we alle facetten getest die belangrijk zijn voor een betrouwbare ervaring. Lees hieronder meer over betalingen, veiligheid, klantenservice en meer.

Door zijn uitmuntende service en transparantie naar iedere gebruiker is Bitvavo in de afgelopen jaren enorm gegroeid naar meer dan 1 miljoen actieve gebruikers verspreid over 27 verschillende landen in Europa.

Deze groei heeft er waarschijnlijk mee te maken dat Bitvavo een ongekend lage prijs vraagt voor het handelen op hun platform: beleggers betalen maar maximaal 0,25% aan handelskosten. Maar weinig crypto brokers die beschikbaar zijn in Nederland komen in de buurt van deze prijs.

Achtergrond Bitvavo

Het bedrijf is in 2017 opgericht door Jelle de Boer en Tim Baardse en heeft de ambitie om het handelen in crypto voor zowel beginnende als ervaren beleggers zo simpel mogelijk te maken.

Het platform richt zich voornamelijk op Nederlandse beleggers, al kunnen beleggers uit het buitenland sinds kort ook een account openen op de website.

Het kantoor van Bitvavo bevindt zich op de Herengracht in hartje Amsterdam en is daarnaast geregistreerd bij de KvK.

Bitvavo crypto exchange

Tenslotte is Bitvavo, naast een crypto broker, ook een crypto exchange. Dit houdt dat beleggers er voor kunnen kiezen om crypto uit hun huidige portfolio in te wisselen voor andere crypto met dezelfde waarde.

Voor het storten van geld op jouw account hebben beleggers de beschikking over iDeal. Dit is bij andere handelssites die zich in crypto specialiseren, zoals bijvoorbeeld Binance, een stuk lastiger voor gebruikers die in Nederland wonen.

Tenslotte heeft Bitvavo ook zijn eigen App waarmee gebruikers met hun smartphone eenvoudig aan de slag kunnen. De App biedt de mogelijkheid om de huidige koers te bekijken, cryptovaluta aan te schaffen en nog veel meer.

Bitvavo Pluspunten
  • Goedkoopste crypto broker en exchange van Nederland
  • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank
  • Kies uit meer dan 175 verschillende crypto valuta
  • Tegoed van klanten wordt door stichting Bitvavo Payments beheert
  • Zowel voor nieuwe als ervaren beleggers geschikt
Minpunten
  • Geen klantenservice via telefoon
  • Platform biedt niet veel diepgang
bitvavo review

Is Bitvavo betrouwbaar?

Ja! Dat is wel gebleken uit onze Bitavo review. Dit is ook een vraag die voor veel lezers van deze beoordeling waarschijnlijk erg zwaar zal wegen, is: kan ik veilig handelen bij Bitvavo? En terecht, aangezien je hier een duidelijk antwoord op wilt krijgen voordat je besluit om hier geld te investeren. Op de website van deze crypto exchange is gelukkig te lezen dat de veiligheid van de gebruikers en het platform zelf de hoogste prioriteit heeft. Voor het garanderen van deze veiligheid zijn er een aantal veiligheidsmaatregelen opgesteld.

Veiligheid van je account

Ten eerste zijn er aantal verschillende manieren voor gebruikers om hun account extra te beveiligen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn anti-phishing codes, twee factor authenticatie en het instellen van standaard IP-adressen. Om de veiligheid van het platform zelf te garanderen, worden er ook aantal veiligheidsmaatregelen ingezet.

Zo wordt het merendeel van de crypto valuta die Bitvavo in bezit heeft, opgeborgen in zogenaamde ‘cold wallets’. Dit houdt in dat de digitale valuta grotendeels offline op betrouwbare plekken wordt bewaard. Hierdoor is het bijna onmogelijk voor hackers om hier toegang tot te krijgen.

Dagelijkse backups

Verder worden er dagelijks back-ups gemaakt die in kluizen, dezelfde soort kluizen als die je in een bank vindt, worden opgeborgen. Bovendien worden deze kluizen 24/7 in de gaten gehouden met camera’s en beveiliging. Tenslotte is het alleen mogelijk voor een kleine club directieleden om grote transacties op te starten. Dit soort uitzonderlijke transacties moeten altijd door meerdere personen worden goedgekeurd voordat zij kunnen worden uitgezet.

Om te zeggen dat het dus vanzelfsprekend is dat je veilig kan handelen bij Bitvavo, is een understatement. De crypto broker en exchange heeft een van de best beveiligde platformen die we tot nu toe zijn tegengekomen.

Geld storten op je Bitvavo account

Het storten van geld op je account is mogelijk via iDEAL, Giropay, SEPA, EPS, MyBank en Bancontact. Je hoeft bij de meeste betaalopties geen verwerkingskosten te betalen over het gestorte bedrag, met uitzondering van MyBank (1,5% verwerkingskosten) en Giropay en EPS (1,99 verwerkingskosten).

Er zit echter wel een limiet op het maximum bedrag wat je met iDEAL op jouw account kan storten, wat op dit moment €10.000 is. Mocht dit nou niet genoeg zijn, dan raden wij je aan om via SEPA een storting uit te voeren. Bij deze betaalmethode heb je namelijk een hoger limiet van €15.000.

Het geld staat na de storting meestal direct op je account, met uitzondering van een SEPA-bankoverschrijving wat maximaal 1 tot 2 werkdagen zal duren. Op de website van Bitvavo kun je daarnaast erg veel informatie vinden over de verschillende betaalopties en bijbehorende kosten. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent.

Geld opnemen

Naast het storten van geld hebben we in deze Bitvavo review natuurlijk ook gekeken naar hoe het opnemen van een bedrag. Zo kwamen we erachter dat een gemiddelde uitbetaling 1 werkdag verwerkingstijd in beslag neemt, maar is het geld in de meeste gevallen al voor die tijd binnen. Zo hebben wij een aantal keer geld opgenomen en duurde dit vaker niet langer dan maar een paar uur.

Het uitbetalen van het geld op jouw account is kosteloos en wordt meestal via Bunq uitgevoerd. Het kan per bank verschillen hoe lang het duurt voordat het bedrag op jouw rekening staat. Sommige banken verwerken bijvoorbeeld niet in het weekend waardoor je iets geduldiger zal moeten zijn als je jouw geld in het weekend opneemt.

Welke cryptovaluta biedt Bitvavo aan?

Zoals al eerder aangegeven, is Bitvavo een crypto broker/exchange platform waardoor het aanbod dus ook beperkt is tot cryptovaluta. Dit aanbod is daarentegen wel erg uitgebreid, met momenteel maar liefst 175 digitale valuta om in te handelen. Vergeleken met andere crypto brokers is dit een wereld van verschil en verklaart ook waarom het platform op dit moment al 1 miljoen actieve gebruikers heeft.

Het spreekt voor zich dat de meest bekende cryptovaluta als Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en Cardano hier tussen staan. Maar ook op het gebied van de kleinere coins is er veel meer om uit te kiezen dan wat de concurrenten hebben staan.

Voor het handelen in cryptovaluta zijn er commissie kosten aan verbonden. Dit varieert van 0,04% tot 0,25% en is afhankelijk van het bedrag van de transactie. Hierbij is het goed om te weten dat hoe hoger jouw transactie is, hoe minder het aantal procent van commissiekosten is dat je hierover betaalt.

Wat daarnaast erg fijn is, is dat je hier, in tegenstelling tot andere crypto brokers, geen aanvullende kosten hoeft te betalen wanneer je met iDEAL en SEPA geld via een bankoverschrijving op jouw account zet. Je betaalt voor het opnemen van geld echter wel opnamekosten, afhankelijk van de gekozen cryptovaluta. Dit is bij Bitcoin bijvoorbeeld 0.000006 BTC en bij Cardano 0,2 ADA. Er zijn uitzonderingen waarbij de opnamekosten wat hoger kunnen oplopen, maar in de meeste gevallen zal dit niet meer 50 cent zijn.

Bitvavo soorten accounts

Bitvavo biedt maar één soort account aan, maar wel twee verschillende platformen: een platform voor nieuwe beleggers, en een platform voor de beleggers met ervaring. Beide platformen kunnen worden gebruikt na het aanmaken van een account.

Bij het aanmaken van een account hoef je enkel je voor-en achternaam, e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Zodra je dit hebt gedaan, zal je een e-mail van Bitvavo ontvangen met daarin een link waarmee je een account kan activeren.

Voordat je aan de slag kan met traden, zal je nog wel het een en ander aan je account moeten toevoegen. Zo vereist de registratie bij De Nederlandsche Bank dat iedere gebruiker gegevens van zijn of haar ID-kaart of paspoort opstuurt voor het openen van een account.

Nadat je dit hebt gedaan en alles is goedgekeurd, kun je in principe aan de slag met het storten van een bedrag op je account. Een storting kan je al doen vanaf 1 euro en loopt op tot maximaal 15.000 euro. Zodra het geld op jouw account staat, kan je overgaan op het kopen van crypto, wat met de erg overzichtelijke interface een fluitje van een cent is.

De Bitvavo klantenservice

Uiteraard hebben we voor onze uitgebreide Bitavo review ook gekeken naar hoe de klantenservice van de broker presteert en hoe lang het duurt voordat je een reactie terugkrijgt. Er zijn meerdere opties beschikbaar om contact op te nemen met de Nederlandstalige supportmedewerkers van Bitvavo. Zo kun je op werkdagen via het Bitvavo Helpcentrum een Live Chat beginnen met een medewerker tussen 10:00 en 17:00.

Als je liever via een e-mail jouw vraag wilt stellen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De klantenservice reageert op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur op alle e-mails van gebruikers. In het weekend is dit tussen 10:00 en 18:00 uur. Tot slot is er in het eerder genoemde Bitvavo Helpcentrum een waslijst aan veelgestelde vragen en antwoorden te vinden waarmee je zelf al een heel eind kan komen.

In onze eigen ervaringen met de klantenservice van Bitvavo zijn we altijd erg te spreken geweest over hoe we door de medewerkers zijn geholpen. De klantenservice is altijd erg vriendelijk, professioneel en kwam snel met duidelijke antwoorden over de vragen die wij aan hen hebben gesteld. Het enige minpuntje van de klantenservice is dan ook dat het momenteel niet mogelijk is om hen via telefoon te benaderen.

BedrijfsnaamBitvavo B.V.
KvK68743424
AdresKeizersgracht 281 1016 ED, Amsterdam
Klachten[email protected]
Support[email protected]
Compliance[email protected]

Bitvavo review conclusie

Het zal je als lezer waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat we laaiend enthousiast zijn in deze Bitvavo review. We durven zelfs te zeggen dat het volgens ons de beste Nederlands crypto broker en exchange van 2022 is.

Om te beginnen worden er ongekend lage kosten gerekend voor het gebruik van het platform vergeleken met andere Nederlandse crypto brokers/exchanges. De website is zeer intuïtief, voor zowel beginnende als ervaren beleggers, en de veiligheid van de gebruikers en het platform zelf staat volgens Bitvavo bovenaan de lijst met prioriteiten.

Verder wordt alle digitale valuta van gebruikers veilig opgeslagen in een ingebouwde crypto wallet, wat erg praktisch is aangezien beleggers niet hoeven te werken met externe crypto wallets en je altijd zeker weet dat je investeringen goed worden beveiligd.

En alsof dat nog niet genoeg is om je te overtuigen, zijn er nog talloze unieke features die Bitvavo te bieden heeft.

Zo kunnen gebruikers rente ontvangen over hun crypto investeringen, wordt het tegoed van klanten door de eigen Bitvavo Payments-stichting, kunnen gebruikers een verzekering voor hun wallet afsluiten en nog veel meer.

Mocht je nou behoren tot de weinigen die nog geen account heeft aangemaakt bij Bitvavo, dan val je op dit moment met je neus in de crypto boter. Nieuwe klanten kunnen namelijk tijdelijk hun eerste 1000 euro gratis verhandelen. Dit houdt in dat je geen aanvullende handelskosten, die normaal gesproken kunnen oplopen tot maximaal 0,25%, hoeft te betalen over je eerste 1000 euro aan crypto investeringen. Waar wacht je nog op?

Veelgestelde vragen

Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen die we krijgen over Bitvavo.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo is 100% betrouwbaar en je kunt hier zonder zorgen handelen in crypto’s. Ze voldoen aan de strenge regelgeving en worden hier continu op gecontroleerd. Daarbij is het een extra voordeel dat ze gevestigd zijn in Nederland. In onze Bitvavo review gaan we dieper in op deze onderwerpen.

Is handelen bij Bitvavo legaal?

Zoals op deze pagina al is uitgelegd staat het bedrijf onder toezicht van De Nederlandsche Bank waardoor het uiteraard volledig legaal is. Anders was het niet mogelijk geweest om een licentie te bemachtigen.

Wat zijn de transactiekosten bij Bitvavo?

De kosten zijn wellicht iets hoger dan je bij andere (buitenlandse) exchanges gewend bent. Je betaalt namelijk €0,25 per transactie. Dit bedrag kan nog wel lager uitvallen omdat er gewerkt wordt via verschillende staffels.

Hoe hebben wij deze Bitvavo review opgesteld?

Wij hebben het platform zelf grondig getest en bekeken. Zo hebben we geld gestort en weer opgenomen en enkele aankopen gedaan zodat we een ook echt een volledig beeld kunnen schetsen in deze Bitvavo review.

Nieuwe ervaringen van Bitvavo Review

4 bezoekers hebben
Bitvavo Review
beoordeelt met een gemiddelde beoordeling van: 4.5 van 5

Ik verhandel sinds kort altijd mijn crypto’s via Bitvavo. Serieus nog nooit problemen ondervonden hier. Naar mijn mening zeker de beste exchange voor Nederlanders.

Bitvavo Review

Aangezien de BTC nu eindelijk een keertje laag stond ben ik toch maar eens in de crypto’s gestapt. Ik zag steeds die irritante reclame van Bitvavo voorkomen op TV dus daar een accountje aangemaakt. Ik moet zeggen dat het perfect werkt allemaal!

Bitvavo Review

Prima platform om te handelen in cryptocurrency. Storten en uitcashen werkt super snel en iDEAL is ook beschikbaar. Ideaal om snel te handelen.

Bitvavo Review

Fijne app en makkelijk traden in crypto’s. Zeer tevreden!

Bitvavo Review
4

Beoordeling achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd