Bitcoin kopen

Als er iets is waar in de afgelopen periode veel groei in is waar te nemen, dan is het wel de handel in bitcoin. Dit is voor veel mensen nog relatief nieuw. Omdat er echter veel goede verhalen over te horen zijn is het goed mogelijk dat ook jouw interesse is gewekt. Het is dan dus tijd om eens wat meer kennis op te doen over hoe deze markt in elkaar zit en wat je ermee kunt bereiken als je alles goed aanpakt. Het handelen in bitcoins is immers deels te vergelijken met handelen op de beurs, maar op bepaalde vlakken is het anders.

bitcoin kopen
Beleggen in BTC

Beste Bitcoin Brokers

Avatrade
Avatrade
stars
4 / 5
Tot wel €3000 Bonus
  • Demo account beschikbaar
  • Handel in ruim 250 instrumenten
easyMarkets
easyMarkets
stars
3.5 / 5
MT4 beschikbaar
  • Meer dan 300 instrumenten voor CFD
  • Aantrekkelijke bonussen en promoties
iTrader
iTrader
stars
2.3 / 5
Gratis demo account
  • Verschillende account types
  • Aantrekkelijke marges op alle instrumenten
Plus500
Plus500
stars
5 / 5
Gratis proefaccount
  • Ruime keuze uit meer dan 2000 instrumenten
  • Gebruikersvriendelijk handelsplatform

Wat is bitcoin?

Bitcoin is een nieuwe vorm van betalen. Dat komt omdat het past bij de moderne tijd. Het is namelijk een digitale munt. Dit betekent dat er dus geen biljetten worden gedrukt of munten worden geslagen. De munt is nog betrekkelijk nieuw. Het werd uitgevonden in de tijd dat de wereld in de greep van de financiële crisis zat. Met de digitale munt moet het mogelijk zijn om online betalingen te doen binnen het netwerk. Dit kan van persoon tot persoon, zonder dat er bijvoorbeeld een bank of een andere tussenpersoon bij hoeft te komen om dit te volbrengen.

Bitcoin: anders dan geld

Het belangrijkste om te weten als het gaat om bitcoins, is dat je er wel mee kunt betalen, maar dat het anders is dan geld. Zoals gezegd is er bijvoorbeeld geen derde nodig om de betaling te volbrengen. Dit kan rechtstreeks van persoon tot persoon. Dit maakt het heel veilig. Omdat de deals worden versleuteld is alles ook nog eens anoniem. Dit maakt de kans dat je beroofd wordt of met andere criminaliteit te maken krijgt flink kleiner. Dit zijn de voordelen van bitcoin. Dit is ook de reden waarom het steeds populairder lijkt te worden over de hele wereld.

Bitcoin als investering

Naast het betalen met de digitale munt, is het inmiddels ook een gewild investeringsobject geworden. Dit komt vooral omdat bitcoin nog niet tot volle wasdom is gekomen. Veel beleggers speculeren dus op wat er in de toekomst gaat gebeuren. Wanneer bitcoin aanslaat, dan zal het dus zeer belangrijk worden. Er zijn echter ook mensen die speculeren op het falen van het systeem en juist op die manier geld verdienen. Dit kan iedere particulier dan ook op beide manieren doen. Het is dus belangrijk om eerst te bedenken wat je verwacht dat er gaat gebeuren met de munt.

Een broker zoeken

Om te kunnen speculeren op cryptomunten zoals de Bitcoin, dien je een account aan te maken bij een van de brokers die wij aanraden. Deze brokers in bitcoins werken allemaal online en zijn via www.beleggen-voor-beginners.nl te benaderen. Dit is ook niet vreemd, het is immers een digitale munt die vooral in de digitale wereld wordt gebruikt. Om die reden is er bijvoorbeeld dus ook geen fysieke plek zoals de beurs waarop in bitcoins wordt gehandeld. Een broker kiezen kan je het beste doen door de verschillende aanbieders van brokersdiensten met elkaar te vergelijken. Je kunt dan snel zien wie de beste is. Dat doe je natuurlijk op www.beleggen-voor-beginners.nl!

Winst door koersstijging

De meest logische manier om geld te verdienen met het beleggen in bitcoins is natuurlijk door te speculeren op een koersstijging. Dit betekent simpelweg dat je de digitale munt aankoopt voor een bepaald bedrag, bijvoorbeeld 100 euro, en het later verkoopt voor een hoger bedrag, bijvoorbeeld 120 euro. Je hebt dan 20 euro winst te pakken. Daarbij hoef je de bitcoins overigens geen moment zelf in bezit te hebben. Al kan dat natuurlijk wel. Het gaat er vooral om dat je de koers van de munt in de gaten houdt. Dit is te vergelijken met de koers van fysieke munten zoals de euro. We noemen dit speculeren. Dit kan bij de brokers die we online hebben staan!

Bitcoins in bezit hebben

Wanneer je ervoor kiest om bitcoins daadwerkelijk in bezit te hebben – anders dan speculeren -, dan zal je een digitale portemonnee nodig hebben. Dit doe je door een wallet aan te schaffen. In sommige gevallen krijg je een wallet online van de broker waarbij je gaat handelen. Wil je je bitcoins echter nog veiliger opslaan, dan koop je een losse wallet waar je ze naartoe kunt downloaden. Ze staan dan veilig op de losse wallet waar niemand bij kan. Hoewel bitcoin een veilig netwerk heeft opgebouwd voorkom je zo dat je het slachtoffer wordt van een eventueel lek. Dit zou je immers veel kosten.

Wij raden je echter aan om via de brokers van www.beleggen-voor-beginners.nl te speculeren op de koers. Dit is veel minder tijdsintensief en daarnaast ook minder risicovol!

Speculeren op een koersdaling

Je kunt ook geld verdienen door te speculeren op een koersdaling. Wanneer je dit doet, dan zal je nooit de bitcoins in bezit hebben. Je baseert je dan volledig op de koers van de digitale munt. Je geeft dan bij de broker waar je mee werkt aan dat je inzet op een daling van de koers. Wanneer je dan voor 100 euro inkoopt en daarna de koers op 90 euro komt te staan, dan heb je dus gewonnen. Ook al klinkt dit natuurlijk erg tegenstrijdig. Dat neemt echter niet weg dat je er een goed rendement op kan halen.

Eerst oefenen

Het is verstandig om eerst met een demo-account te werken. Dit geldt zelfs wanneer je al jaren in bijvoorbeeld aandelen of grondstoffen hebt belegd. Het beleggen en handelen in bitcoins is namelijk toch net even anders dan andere vormen van beleggen. Door eerst met een demo-account te werken zonder dat daarbij geld verloren kan gaan kan je goed leren hoe alles werkt. Je maakt dan fouten, maar die hebben geen consequenties voor je vermogen. Op een later moment kan je dan instappen met echt geld en daadwerkelijk winst gaan boeken. Dit is natuurlijk wat je uiteindelijk wilt bereiken als belegger.

Veel plezier hebben

Beleggen is weliswaar een belangrijke manier om geld te verdienen, maar voor veel mensen een hobby. In het geval van handelen in bitcoins geldt dat misschien wel nog meer dan in andere vormen van beleggen. Dat komt omdat het een snelle wereld is die vaak veranderd en waar je bovenop moet zitten om succes te boeken. Dit maakt het leuk en spannend. Je zal bijvoorbeeld soms ook verlies lijden. Het gaat er dan juist om dat je je zenuwen kunt bewaren. Als je dat in orde kunt krijgen, dan kan je uiteindelijk winst boeken. Zo heb je plezier en levert het nog geld op ook.