Binaire opties

Binaire opties zijn voorspel-opties waarbij je twee keuzes hebt (binair): de koers gaat omhoog, of omlaag. Dit is één van de vele vormen van beleggen die er zijn hoewel je van echt beleggen eigenlijk niet kunt spreken. Het is belangrijk om goed te begrijpen hoe binaire opties werken. Het is namelijk flink anders dan bijvoorbeeld het investeren in aandelen of in grondstoffen zoals je dat misschien gewend bent. Wanneer je binaire opties overweegt, dan is het heel belangrijk om eerst voldoende informatie te vergaren. Aan de hand daarvan kan je dan bepalen wat je moet doen en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wanneer je dit doet, dan kan je hier ook best goede successen mee boeken.

binaire opties

Binaire Optie Brokers

Tot wel €3000 Bonus
+ demo account mogelijk
  • Demo account beschikbaar
  • Handel in ruim 250 instrumenten
stars
4 / 5
MT4 beschikbaar
+ gratis proefaccount
  • Meer dan 300 instrumenten voor CFD
  • Aantrekkelijke bonussen en promoties
stars
3.5 / 5
Gratis demo account
+ toegang voor Nederlanders
  • Verschillende account types
  • Aantrekkelijke marges op alle instrumenten
stars
2.3 / 5
Gratis proefaccount
+ een van de beste CFD brokers
  • Ruime keuze uit meer dan 2000 instrumenten
  • Gebruikersvriendelijk handelsplatform
stars
5 / 5

Wat zijn binaire opties?

Het is belangrijk om te beginnen met de uitleg wat binaire opties eigenlijk zijn. Nuttig om te vermelden is dat binaire opties eerder onder speculeren dan beleggen vallen. Feitelijk gok je op een koersval of koersstijging; je probeert een koers te voorspellen, en je zet daar geld op in. Heb jij het juist, dan maak je winst, heb je het verkeerd, dan verlies je je inleg. Zoals je misschien al uit de naam kunt afleiden bestaan binaire opties uit twee mogelijkheden. Dit komt uiteindelijk neer op iets heel simpels. Je kunt kiezen uit omhoog of omlaag. Je moet er dus op gaan speculeren of de koers zal stijgen of dat de koers zal dalen. Aan de hand van deze verwachting ga je een strategie opbouwen. Je kunt namelijk in beide gevallen geld verdienen. Als je de juiste keuze hebt gemaakt, dan kan je ervan uitgaan dat je winst krijgt uitgekeerd.

Winst of verlies

Het bepalen of de koers omhoog of omlaag gaat bepaalt dus of je wint of verliest. Er zit wel een verschil in de gevolgen van beide. Stel dat je het goed hebt, dan wordt er geld uitgekeerd. Dit is echter geen 100 procent. Vaak ligt dit net boven de 82 procent. Dit kan dus ook het geval zijn wanneer de koers gedaald is. Bij een normaal aandeel zou je dan dus juist verloren hebben. Omgekeerd is het ook zo dat je verliest wanneer de koers stijgt terwijl je had aangegeven dat de koers zou dalen. Je bent dan je gehele inzet kwijt.

Alles is mogelijk

Het voordeel van handelen in binaire opties is dat je alle mogelijkheden openhoudt en dat het razendsnel gaat. Het is immers zo dat je niet alleen op aandelen, maar ook op allerlei andere dingen kunt inzetten zoals grondstoffen, crypto’s, en ga zo maar door. Denk ook bijvoorbeeld aan buitenlandse valuta, aan goud of aan beursindices. Al deze zaken hebben namelijk met een koers te maken waardoor het heel gemakkelijk om een keuze te maken tussen stijgen of dalen. Dit wordt ook wel up of down en call of put genoemd. Dit maakt het een methode waarmee je snel veel succes kunt boeken als je het goed doet.

Kennis is belangrijk

In sommige gevallen wordt gesteld dat voor het investeren in binaire opties geen kennis nodig is. Dit is echter niet geheel juist. Het kan je namelijk wel heel goed helpen om wel kennis van zaken te hebben. Er zijn immers wel strategieën die je aan het beleggen in binaire opties kunt koppelen. In grote lijnen zijn er namelijk twee strategieën die je kunt volgen. Wanneer je dat doet, dan heb je dus ook belang bij het weten wat er speelt bij een bedrijf, op een markt of in een land. Daar hangt immers de koers van veel van deze zaken van af.

1

De eerste strategie

Wanneer je gaat handelen in binaire opties, dan is het goed om een keuze te maken tussen de strategieën die er zijn. De eerste strategie is die waarbij je je baseert op wat er in de wereld speelt. Aandelen en grondstoffen zijn hier bijvoorbeeld heel sterk van afhankelijk. Denk ook aan het wachten op kwartaalcijfers van bedrijven. Dit wordt ook wel handelen op het nieuws genoemd. Je kunt hier dus veel voordeel mee doen door voldoende kennis op te doen. Het is echter wel belangrijk dat je leert onderscheiden welk nieuws wel van belang is en welk nieuws niet. Anders maak je verkeerde keuzes en verlies je geld.

2

De tweede strategie

Een andere strategie die veel wordt toegepast als het gaat om handelen in binaire opties is het analyseren van de koers. Zo probeer je patronen te ontdekken en aan de hand daarvan kan je bepalen wat er gaat gebeuren. Dit is vooral een strategie voor de iets langere termijn. Het is namelijk zo dat de keuze die je maakt direct ook vastligt. Je kunt niet meer veranderen als er een verandering in de koers plaatsvindt. Dit is dan ook een belangrijke wetenschap om in je hoofd te houden. Dit kan namelijk een flink verschil maken in wat je uiteindelijk uitgekeerd krijgt of niet.

Basisbeginselen niet vergeten

Hoewel binaire opties dus enigszins anders zijn dan aandelen of het handelen in grondstoffen, is het niet zo dat je daarmee ook alle kennis over aandelenhandel over boord kunt gooien. Het is goed om de basisbeginselen van het beleggen goed in het hoofd te houden. Enige kennis van hoe de aandelenhandel werkt en dergelijke is heel belangrijk om een succesvolle handelaar in binaire opties te worden. Wanneer je denkt dat je roekeloos kunt handelen, dan kan je heel snel je geld kwijtraken. Dit is natuurlijk niet waarom je besloot te investeren in de opties.

Een broker kiezen
Zoals je de basisbeginselen niet mag vergeten, zo mag je ook niet onderschatten hoe belangrijk het kiezen van een goede broker is. Dit is in het geval van binaire opties vaak een online broker. Je moet er dus ook wel enige tijd in steken om de juiste handelaar te vinden die jou kan helpen met je investeringen. Je doet er verstandig aan om ervoor te kiezen eerst de brokers met elkaar te vergelijken. Wanneer je namelijk precies weet wie wat doet en wat de goede en minder goede kanten van een broker zijn, dan kan je exact de juiste handelaar vinden om mee te werken.

Zelf bijhouden

De markt voor binaire opties beweegt snel. Misschien zelfs wel nog sneller dan andere markten waarin je kunt investeren. Het is dus belangrijk om je kennis ook naar behoren te houden. Dat doe je bijvoorbeeld door zelf bij te houden hoe het met je binaire opties gesteld is. Dit kan je al heel gemakkelijk doen door simpele bestandjes in Word en Excel aan te maken. Daarmee is het gemakkelijk om bij te houden wat de bewegingen zijn. Aan de hand hiervan kan je je strategie in de gaten houden en kan je zien of je op de juiste weg bent of niet.